Brian Nieuwoudt & Fred Rheeder – TUISGEBAK

Wanneer jy die woord TUISGEBAK hoor, hoor jy dadelik die klank van ‘n koolstoof wat snoesig knetter en die reuk van vars brood. Maar sodra jy hierdie album aansit, wil jy skoffel om daai einste tafel met warm brood op en skuins voor die stoof loop verby wals.
Brian Nieuwoudt verras ons met ‘n tuisgebakte album; ja letterlik in die sitkamer opgeneem, wat nie terugstaan vir enige Boeremusiekalbum nie. Nie as jy kyk na sy rye en rye toekennings wat teen sy mure hang nie!
Hierdie boorling van Namakwaland, kén Weskus- en Boeremusiek. Net soos hy uiteenlopend studeer het; eers Teologiegraad en daarna bekend geword in die boer-en wynbedryf, so ook is sy albums gemeng met interressante instrumentesamestellings.

Soos hulle in Namakwaland sê; het Brian eerste kom kop uitgesteek in 2001 met sy debuutalbum, Hier’t jou lekker ding. Die vis het nog nie eers geloep nie, toe wen hy twee jaar opeenvolgend die GERAAS MUSIEKTOEKENNING vir Beste Boeremusiekalbum van die jaar!
Daarna bring hy as BASJAN ‘n DVD uit; ‘Basjan se Weskus Party’. Dit was skaars op KykNET uitgesaai, toe trek hy nette in en vang verkope van meer as 10 000 eenhede. Op die DVD se hakke volg toe BASJAN SE WESKUS PARTY 2 album wat binne 6 weke goue-status bereik! Wat hierdie Boeremusiekalbum anders maak is die feit dat dit die laaste keer is wat ons oom Fred Rheeder gaan hoor. Brian en Oom Fred het in 2011 ‘n tuisopname in Oom Fred

Kunstenaar:  Brian Nieuwoudt & Fred Rheeder


Liedjie:  Jakkalsdraai Polka


ISRC: ZAQR41803420


Publishing: Trad / Verwerk B. Nieuwoudt

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →