Besoek Voortreflike Atterbury Teater vir top vertonings!

Die Atterbury Teater is ‘n voortreflike, klassieke konsertsaal en is terselfdertyd optimaal toegerus wat ruimtelike akoestiese vereistes betref. Die teater is geleë op die hoek van Lynnwoodweg en Daventrystraat in die ooste van Pretoria, as deel van die Lynnwood Bridge Retail-ontwikkeling.

Die teater is op 18 Mei 2011 geopen met die musiekblyspel “Stuur Groete aan Mannetjies Roux”. Al 24 vertonings was uitverkoop, en dit was maar net die begin. Van daar af was dit mooiloop al die pad. Daar is in die eerste twee jaar meer as 400 vertonings aangebied en die teater word steeds aand na aand vir ‘n verskeidenheid geleenthede benut.

Atterbury Teater het ook ‘n volledige toegeruste Computicket-kantoor, wat sedert Junie 2011 meer as 20 000 besprekings vir die teater hanteer het. Daar is ook ‘n goed toegeruste kontantkroeg in die voorportaal, waar teatergangers voor vertonings en tydens pouse ‘n drankie kan geniet. Die voorportaal en kroeggedeelte loop uit op ‘n balkon met ‘n uitsig oor een van die mooiste dele van Pretoria, en sluit aan by die ontvangsarea van die opname ateljee, Odyssey Records.

Om die teater te besigtig, kontak ons gerus vir ‘n afspraak op 012 942 5951

Argitektoniese styl

Die geboë ouditorium troon bokant die aangrensende kleinhandelontwikkeling uit en skep sodoende ‘n besonderse landmerk in die ooste van Pretoria. Die teater loop op die grondvloer uit op ‘n piazza, waar dit deel vorm van die vier aparte kleinhandelgeboue.

’n Akoestiese ontwerpmodel het die vorm, hoogtes, volume en oppervlakafwerking van die ouditorium, wat deur ‘n akoestiese ingenieur ontwerp is, bepaal. ‘n Modulêre weerkaatsingspaneel, wat uit reghoekige vorms in verskillende kombinasies en materiale bestaan, maak deel uit van die kantmure van getekstureerde pleister. Aan die binnekant van die weerkaatsingspaneel is ‘n weggesteekte venster wat die opname-ateljee met die ouditorium verbind vir visuele kontak. Belatte mure en kantdeurpanele van hout verleen warmte vanuit ‘n estetiese oogpunt, terwyl dit terselfdertyd ook ‘n akoestiese doel dien.

Die teater het ’n assimetriese ingang wat die teaterganger binnenooi vanuit die restaurante op die piazza. Treffende landskapsontwerp en plaveiselpatrone vul die natuurlike ontwerpe aan. Die bekende beeldhouer, Angus Taylor, is deur Atterbury Property Group aangestel om beelde te ontwerp wat die omliggende ruimte komplimenteer.

’n Reuse staal- en glaskoepeldak (met beligting) loop skuins op oor die geboë ingang na die teater. Mure van glas, met vertikale gekleurde ligstroke agter, begroet die teaterganger met die instap en dui die omvang van die ouditorium daaragter aan. Vier van die panele het plek vir LCD-skerms vir televisie-uitsendings, advertensies of vertonings. Dit is op ‘n aslyn met die assimetriese ingang geplaas.

Studio 3 Architects International, die argitekfirma wat die teater ontwerp het, was in 2012 die nasionale wenner van die 8ste Saint Gobain Gypsum International Trophy in die Innovasie-afdeling, vir die gebruik van sekere produkte in die ontwerp van die plafonne in die teater. Die projek is deur Tekweni Centurion Ceilings behartig.


Het jy al Atterbury Teater oorweeg
vir jou volgende Korporatiewe funksie?  

Met die teater se sentrale posisie in Lynnwood Bridge is Atterbury Teater nie net geliefd onder Pretoria se teatergangers nie, dit is ook ’n gewilde lokaal vir korporatiewe funksies.
 
Hierdie 400 sitplek, auditoriumstyl-teater,  is optimaal toegerus.
’n Variteit funksies kan hier aangebied word vanaf korporatiewe funksies, gala funksies, konferensies en nog vele meer.
 
Kliek hier en lees meer oor watter korporatiewe funksie ons vir jou kan bou wat uniek is vir jou behoeftes!

Kontak ons gerus vir navrae: jane@atterburytheatre.co.za
Produksies in Junie maand.

NATANIëL GESELS 11 Mei – 11h00
UITVERKOOP!!! MAAR WEER TERUG OP 8 JUNIE!!!

Vir meer as 20 jaar tree Nataniel reeds as spreker op, hy word bespreek deur skole, universiteite, maatskappye, kerke, liefdadigheidsorganisasies en tydskrifte. Hy gesels met insig, deernis, humor en sonder vrees. Die afgelope jaar bied hy sy praatjies in teaters aan met groot sukses. Hy vertel stories, vermaak en verras, hy gesels oor kommer en oorlewing, prestasie en twyfel, opstandigheid en oorgawe. In-dien tyd dit toelaat, word vrae uit die gehoor beantwoord. Plesierig, skreeusnaaks en roerend, NATANIËL GESELS is ’n unieke ervaring.

Tweespoor

7 June @ 20:00 – 21:00

– R160 – R180

 

Why it had to take such a long time for these two artists to realize what a special combination they make, no one can explain. Different footprints lead up to a lovely story. They both have the amazing talent of songwriting and the ability to tell their stories in a unique way.

In this new production, “Tweespoor” Richard and Steffie succeed in merging music and lyrics in such a way that the simplicity has striking appeal and this assures their audience of a quality show, a sound that souls long for. Two wonderful people with warm, strong personalities full of humour and great heart. We all leave footprints somewhere, sometime and occasionally none. Richard and Steffie tell their stories and they take us on a journey with their amazing music, songs such as “Wag nog ‘n Bietjie”, “Hier waar jy hoort”, “Tweemantent”, “Tussen Treine” and “Dans in die Reën” and even an unexpected version of se Briels’ “Trein na Pretoria” which will definitely entertain the audience.

Footprints always lead somewhere or nowhere, but this production will leave a footprint for everyone to follow with lots of beautiful moments.

Artists: Richard van der Westhuizen & Steffie le Roux

The Elton John Tribute

10 June @ 20:00 – 22:00

– R150 – R160

The Elton John Tribute show is about reminding people of this iconic artist and what he did to form part of how we know music today. With over 100 Billboard charts like “Candle in the wind”, “Don’t go breaking my heart”, “Don’t let the sun go down on me”, “Your song”, “Rocket man” and “Can you feel the love tonight”, this show will be covering the top songs of Elton John’s career performed by the one and only Francois Olivier alongside one or two guest artists.

Our goal is to take you back to a time of garage parties with disco lights, cassette players and funky shoes. We hope you enjoy the show and welcome to The Elton John Tribute!


Adam Tas & Orkes

12 June @ 20:00 – 22:00

– R150

ADAM TAS RELEASES LONG-AWAITED NEW ALBUM!

Adam Tas is known for his deep raspy voice and emotional lyrics, and has managed to conquer the hearts of many South African music lovers from the onset of a very successful career. The release of his long-awaited new album, SIT KÊRELS, will definitely culminate in a new fan-base and an increased popularity.

His ninth studio album will build forth on the winning recipe that he has become known for and boasts an impressive collection of stories, soul music and light-hearted tracks. “SIT KÊRELS contains more songs than my previous albums and combines various genres, like Rock ’n Roll and Blues, but it also has a new Folky approach, which I like very much,” the singer shares. “Old friends are people who make me feel at home and this homely-vibe is what I strive to achieve through my music.”

According to the artist, he and his friend “Koekoes”, wrote most of the material for the new CD and elected to include a humorous track or two, like Sit Kêrels, My Vrou Maak Tee. “It is derived from a line, with which Anton Goosen humoured us, whilst we were touring in Australia. I requested if I could borrow it for a song and he graciously agreed, explains Adam. Meyer le Roux also contributed with a few songs for this latest release.

Although he finds it difficult to single out any favourites, he admits that he might favour Die Here Se Koms, and that the song he wrote for his late mother envokes a sense of sadness. He also anticipates that Voëlverskrikker,and his duet with Stella, Ek Is Ryk, has potential to become hit, given the fact that they are more commercial. Ek Is Ryk was released in August and can already be heard on the radio. It portrays the story of someone who feels disheartened by difficult circumstances, but who also realises that true wealth can only be measured against the love and relationships in life. This realisation armours the person with the hope and peace enabling him to cope with troubles ahead. “I love working with someone who is exceptionally talented and gifted. Stella is one of those people,” he says.

Although singing was not originally his chosen career-path, a serious bicycle accident not only changed his life, but also sparked his interested in music. After his recovery, he started building his career and even earned himself a spot in the Guinness Book of Records for performing at 41 different venues in 24-hours. His soothing voice, unique sound and charming stage personality, immediately appealed to audiences of all ages and his work was well received by radio stations across the country.

After eight successful albums (Memories In ’n MentholSpringbok RadioBen BicycleStorm van LiefdeMan van StofWant jy is Boer, ’n Tas vol Cash en Patatas en Pyptabak), of which four reached gold – and three platinum status, and foolowed by various radio-hits, including Gaan Sê Vir die Angels’n Man Soos My PaDraadloos Dae and more, he has established himself as one of the most popular artists in the country. Adam has also shared the stage with some of the best local musicians and performed at some of the biggest concerts and music festivals around, like Huisgenoot Skouspel.

When he is not on stage, he is also an actor and television personality. He was a presenter for two kykNET programs, Woema and Wild en Wragtig, and was one of the lead characters in the movie Spook van Uniondale, alongside André Swartz, Ivan Zimmermann and Tobie Cronjé. His single, So Verlief, was also included as the soundtrack to the movie, Vrou Soek Boer. Adam is in addition, a qualified game ranger, who enjoys the outdoors and bow-hunting.

When asked about his plans for the future, the singer reveals that it might be time for him to progressively slow down a bit. “I want to see my child laugh and dance, which is all I need to fill my heart with peace. I long to farm, hunt, fish and do a big concert every now and then,” the star says. “I put my heart and soul into each album, and this one is no different. You can expect to hear a piece of my soul when listening to the new CD, as I leave the listener with a little bit of my heart with each song.”

SIT KÊRELS is a must for any music enthusiast’s collection. A combination of meaningful lyrics, striking melodies and strong vocals, provide the perfect ingredients for an album that will remain popular for years to come. Adam Tas has the amazing ability to draw people together with his music, to truly make them experience his emotions and to make them feel at ease… just like a good old friend would and should!

Related

Vir meer vertonings besoek https://www.atterburyteater.co.za/events/category/calendar/


About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →