Die Rietrotte van Rietvallei Hoër (1) deur Nerine Ahlers

AGTERGROND

As Rietrot moet jy jou plek ken, besef Daniël du Randt met die intrapslag in Rietvallei Hoër. Almal sê daar bestaan nie iets soos ontgroening nie, maar hierdie matrieks het duidelik nog nie die boodskap gekry nie. Gelukkig het hy vriende soos Malebo, Antonie en Giovanni, want Peet Pretorius eet graad 8’s vir ontbyt en spoeg hulle soos fyngekoude grate uit. Een vir een.

Wanneer Daniël en Malebo een nag uit die koshuis glip en hulle vasloop in ’n skelm – wat vir Peet soos ’n lammetjie laat lyk – begin hulle probleme werklik. Moet hulle vir iemand daarvan vertel? Kan hulle dit waag? Sê nou daardie ou kom een donker nag terug om sy dreigemente uit te voer?

Hoërskool is beslis nie vir sissies nie!

OOR DIE OUTEUR

Nerine Ahlers matrikuleer aan die die Hoërskool Menlopark en studeer verder aan die Universiteit van Pretoria, waar sy ’n MA-graad verwerf. As gekwalifiseerde taalonderwyseres gee sy Frans op hoërskool.

Nerine en haar man woon in Pretoria. Hulle het twee dogters. Sy skryf ook sketse, kortverhale, tienertoneelstukke en radiodramas. Sy is mal oor lees en skryf, vertaalwerk, stap en hou graag vakansie by die see en in die wildtuin saam met haar gesin.

Sy is die skrywer van Onkant en medeskrywer van Liefde is …, Ek en jy, Weg  en die gewilde SSS-reeks wat insluit Selfone, skelms en sjokolade; Sms’e, skurke en spinnekoppe; Sepiesterre, sokkies en skobbejakke; Seesand, sonbrille en smokkelaars; Spoke, speurders en straatkafees; Skaduwees, skatte en skelmstreke en Soene, sonroom en seestrome. Liefde is … en Selfone, skelms en sjokolade ontvang albei ATKV-Kinderboektoekennings.


VERKOOPSMOONTLIKHEDE

Nerine Ahlers is ’n gerekende jeugboekskrywer en van haar boeke het al pryse verower. As hoërskoolonderwyseres is sy bekend met die leefwêreld, taalgebruik en belangstellings van tieners. In Die Rietrotte van Rietvallei Hoër word aktuele kwessies soos misdaad en gesinsprobleme op uiters suksesvolle wyse verweef met die prettige kaskenades van ’n klomp tienerseuns. Die boek is die eerste boek in die Rietrotte-reeks. Mense wat dié boek koop sal dus ook die opvolgende boeke koop om uit te vind hoe Daniël se lewe verloop.    

LESERSPROFIEL

Jong tieners (graad 6 tot 8, ouderdom 12 tot 14), veral seuns.

8 Minni Street, Clydesdale Pretoria 0002

PO Box 35110, Menlo Park, 0102

Tel. 012 3436279 • Fax: 012 3442653 martie@proteaboekhuis

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →