Groot oes SAFTA-benoemings vir kykNET

Die benoemings vir vanjaar se SAFTA’s (South African Film & Television Awards) is vroeër vandag bekend gemaak en kykNET skitter in bykans al die kategorieë met ‘n reuse totaal van 68 benoemings.

In die afdeling vir uitblinkers in die TV-wêreld het die volgende programme op die kykNET-kanale benoemings gekry:

In die afdeling vir telenovela’s is Arendsvlei benoem vir beste regie, draaiboek, klankbaan, kostuums, kunsregie en Crystal Donna Roberts is as beste aktrise en Roberto Kyle Meyer is as beste akteur benoem. Die reeks is ook as beste telenovela benoem.  

kykNET en kykNET&kie se gewilde sepies het ‘n heel paar benoemings ingepalm. Binnelanders is benoem vir beste regie, beste klank, Ben Kruger is as beste manlike byspeler benoem en die reeks is as beste sepie benoem. Getroud met rugby is vir beste draaiboek en best klank benoem. Suidooster se Denise Newman is as beste aktrise benoem en Ivan Abrahams as beste manlike byspeler. Die reeks is ook as beste sepie benoem.

kykNET se dramareekse het net so goed gevaar. Jaco Bouwer is as beste regisseur vir Dwaalster benoem en die reeks is ook benoem vir beste klank. Spreeus het benoemings gekry vir redigering, klank, klankbaan en kinematografie en die reeks is as beste TV-drama benoem. Alles Malan is benoem vir klank, klankbaan, hare en grimering. Deon Lotz is benoem as beste manlike byspeler vir sy rol as Albertus “Smiley” Kriel in Die Byl 2 benoem.

Kokkedoor is benoem as beste kompetisie-realiteitsprogram, Die Ware Naarheid as beste verskeidenheidsprogram en Emo: 30 Jaar in Musiek is as beste vermaakprogram benoem. Elders: Japan het ‘n benoemings as beste leefstylprogram gekry.

Rolprente waarby kykNET betrokke was, het behoorlik die benoemings ingepalm waaronder Die Begrafnis (beste kortfilm) en Droomman asook Stillenag (beste rolprente vir TV vervaardig). Die speelfilms Poppie Nongena, Fiela se kind, Die verhaal van Racheltjie de Beer, ‘n Ander mens en Die seemeeu het tussen hulle nie minder nie as dertig benoemings gekry nie. Die verhaal van Racheltjie de Beer, Fiela se kind en Poppie Nongena is die drie benoemdes in die kategorie best speelfilm. Sandra Prinsloo (Die Seemeeu), Zenobia Kloppers (Fiela se kind) en Clementine Zitha (Poppie Nongena) is as beste aktrise benoem en Stian Bam (Die Verhaal van Racheltjie de Beer) en Albert Pretorius (Die Seemeeu) is as best akteur benoem. Cintaine Schutte (Die Seemeeu), Anna-Mart van der Merwe (Poppie Nongena) en Wayne van Rooyen (Fiela se kind) is vir hulle ondersteunende spel benoem. Brett Michael Innes (Fiela se kind) en Christiaan Olwagen (Poppie Nongena) is as beste regisseurs benoem.

Die wenners in die tegniese-afdelings word op Vrydag 27 Maart aangekondig by ‘n glasfunksie by die Sandton Konferensiesentrum en die toekennings in die ander afdelings sal op Saterdag 28 Maart oorhandig word.

The nominations for the SAFTA’s (South African Film & Television Awards) have been announced and kykNET is up for an amazing number of  68 awards.

For television the following kykNET productions received nominations:

For telenovela’s Arendsvlei was nominated for best achievement in directing, scriptwriting, costumes, original score and art direction. Crystal Donna Roberts was nominated as best actress and Roberto Kyle Meyer as best actor. The series was also nominated as best telenovela.

kykNET’s popular soaps also received a number of nominations. Binnelanders was nominated for directing, sound, Ben Kruger was nominated as best supporting actor and the series was nominated as best TV soap. Getroud met rugby was nominated for best achievement in scriptwriting and best sound. Suidooster’s Denise Newman was nominated as best actress and Ivan Abrahams as best supporting actor. The series was also nominated as best TV soap.

kykNET’s drama series did just as well. Jaco Bouwer was nominated as best director for Dwaalster and the series was nominated for best sound. Spreeus was nominated for editing, sound, original score and cinematography. The series was also nominated as best TV drama. Alles Malan was nominated for sound, original score and make-up and hairstyling. Deon Lotz was nominated as best supporting actor for his role as Albertus “Smiley” Kriel in Die Byl 2.

Kokkedoor received a nomination as best competition reality show, Die Ware Naarheid was nominated as best variety show and Emo: 30 Jaar in Musiek was nominated as best entertainment programme. Elders: Japan received a nomination as best lifestyle programme.

Films that kykNET was involved with also raked in the nominations. Die Begrafnis was nominated as best short film and Droomman and Stillenag was nominated as best made for TV movies. The feature films Poppie Nongena, Fiela se kind, Die verhaal van Racheltjie de Beer, ‘n Ander mens and Die seemeeu received a total of thirty nominations. Die verhaal van Racheltjie de Beer, Fiela se kind and Poppie Nongena are the three nominations for best best feature film. Sandra Prinsloo (Die Seemeeu), Zenobia Kloppers (Fiela se kind) and Clementine Zitha (Poppie Nongena) are the three nominees in the category best actress and Stian Bam (Die Verhaal van Racheltjie de Beer) and Albert Pretorius (Die Seemeeu) was nominated as best actor. Cintaine Schutte (Die Seemeeu), Anna-Mart van der Merwe (Poppie Nongena) and Wayne van Rooyen (Fiela se kind were all nominated for their supporting roles. Brett Michael Innes (Fiela se kind) and Christiaan Olwagen (Poppie Nongena) was nominated as best directors.

The winners of the craft awards will be announced on Friday 27 March with the main awards taking place on 28 March. The awards will take place at the Sandton Convention Centre.

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →