Willem van der Ryst se derde enkelsnit plaas ware liefde in die kollig .

FOTO KREDIET:                                                   Terse Photography

In 2020 het Willem van der Ryst van Centurion, opslae gemaak met sy liedjie, Knipmes Aand, wat steeds ’n gunsteling is op almal se kuiermusiekspeellys. Nou is dié populêre sanger wat grootgeword het op ’n plaas in die Noordkaap terug met ’n splinternuwe enkelsnit wat nóg dieper in Afrikaanse musiekharte gaan kruip.

NIKKELS EN DIE WYN gaan oor ’n man wat verlief raak op ’n vrou, maar as gevolg van omstandighede moet sy vir hom wag. Hy weet nie vir hoe lank sy sal wag nie… maar intussen drink hulle gereeld saam wyn en is sy vir hom meer werd as geld (nikkels),” verklap Willem, wat al veertien jaar doenig is in die bedryf, oor sy derde vrystelling waarby hy glo almal sal aanklank vind.

Hierdie lekkerluister folk-popliedjie kom uit sy eie pen en pas sy growwe storievertellerstem soos ’n handskoen. “Ek dink dis ’n sterk liedjie, met ’n goeie storie waarmee mense sal kan vereenselwig, omdat almal sulke tipe stories het wat hulle in die lewe ervaar,” sê hy.   

’n Musiekvideo van die snit sal ook eersdaags aanlyn en op die kassie beskikbaar wees, maar hieroor wil hy nog nie te veel verklap nie.

Alhoewel hy vir die grootste gedeelte van sy skoolloopbaan meer in sport belanggestel het en geen formele musiekopleiding het nie, was daar ’n seun in sy koshuis wat altyd kitaar gespeel het. Nadat hy op ’n dag besluit het om die kitaar op te tel en te begin tokkel, het hy ontdek dat hy ’n natuurlike aanvoeling het daarvoor en so het sy liefde vir musiek ontstaan.

Hy is mal oor moderne Country-musiek en sonder Keith Urban, Kip Moore en Zac Brown Band uit as sy grootste inspirasie en verklap dat hy graag nog eendag saam met musikante soos Mauritz Lotz, David Classen, Denny Lalouette en Vinnie Henrico sou wou werk. 

“Ek sing eenvoudige liedjies, wat stories vertel. Enigiets kan my inspireer, van ’n boemelaar tot ’n ou in ’n Ferrari. Dis nie iets spesifiek wat my laat liedjies skryf nie, maar ek weet dadelik wanneer iets my wel geïnspireer het”, sê Willem.

Willem het ’n groot liefde vir vlieg en sou graag ’n vlieënier wou wees as hy nie kon sing nie. Hy is hoeka tans besig om sy kommersiële vlieglisensie te kry en werk ook hard aan nuwe musiek vir die toekoms. 

NIKKELS EN DIE WYN is nie net ’n pragtige resultaat van die werk en passie wat hy reeds in sy loopbaan belê het nie, maar is ook een van daai liedjies wat vir nog lank gewild gaan wees onder oud en jonk.

Die liedjie is nou op alle digitale platforms beskikbaar. Kry dit hier: https://willemvanderryst2.hearnow.com/nikkels-en-die-wyn

SOSIALEMEDIASKAKEL

Facebook: https://www.facebook.com/willemmusiek

Instagram: @willemmusiek

PUBLISITEIT & BEMARKING

Starburst Promosies

Alani Coetsee

Sel: 072 442 6918

E-pos: alani@starburstmusic.co.za

Webblad: www.starburstmusic.co.za

Vriendelike Groete,

STARBURST PROMOTIONSAlani Coetsee – PUBLICIST

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →