NOG INTERNASIONALE ERKENNING VIR SKREEUSNAAKSE KAALNAEL-KOMEDIE, KAALGAT KAREL, WAT EERSDAAGS IN SA OPEN.

Alhoewel Suid-Afrikaners eers op Erfenisdag 2021 die geleentheid sal kry om Boondogle Films se splinternuwe Afrikaanse romantiese komedie – KAALGAT KAREL – te sien, het dit reeds ’n baie goeie indruk gemaak op internasionale rolprentkenners en -liefhebbers.

Dié briljante fliek, met Francois Jacobs (Donkerland, Vir die Voëls, Pad Na Jou Hart) en Christia Visser (Tess, Ballade vir ’n Enkeling, Hollywood in my Huis) in die hoofrolle, is pas aangewys as Beste Speelfilm en Beste Internasionale Produksie by die Lit Laughs Internasionale-komediefees in Brittanje. 

Hierdie nuutste prestasie volg kort nadat dit ’n Writers Guild of South Africa (WGSA) Muse-toekenning gewen het vir Beste Vervaardigde Rolprentdraaiboek en gekies is as Beste Speelfilm by die Gelos-komediefees in Moskou en Beste Romantiese Komedie by die Poor Life Choices-komediefees in Los Angeles.

“Ons is so opgewonde dat KAALGAT KAREL as Beste Speelfilm aangewys is by verskeie rolprentfeeste in plekke soos Los Angeles, Londen en Moskou. Ons kan nie meer wag om dit op plaaslike bodem te deel nie. In hierdie tydperk van nasionale trauma, hoop ons dat dit kan help om komiese verligting te bring en mense deur humor te verenig,” sê regisseur Meg Rickards, wat die film geskryf en vervaardig het saam met haar man, Paul Egan. Die uitvoerende vervaardiger, was Kim Williams wat in Februarie 2021 tragies oorlede is.

Verder is die prent ook gekies om deel te wees van verskeie ander internasionale rolprentfeeste, waaronder die Smile International-rolprentfees in Holland (waar dit eervolle vermelding ontvang het), Boden Internasionale-rolprentfees in Swede, Phoenix International Genre Festival in die VSA, Ysland-komediefees, die Calgary Internasionale-rolprentfees in Kanada en die Join the Craic – Comedy of the Mind-rolprentfees in Belfast.

“Dit is ’n voorreg om soveel internasionale erkenning te kry. Die fliek het verskeie toekennings gewen en ons kan nie wag om dit vir ons land se mense te wys nie,” voeg Paul by.

KAALGAT KAREL is die skreeusnaakse verhaal van Karel Venter (Jacobs), – ’n dertigjarige kaalnaeler wat die ongewensde aandag wat sy aksies by sportgeleenthede kry geniet! Hy raak halsoorkop verlief op die paramedikus, Rita (Visser) wat hom red nadat ’n kaalnaelsessie skeefloop, maar daar is een probleem; sy is ’n ernstige en pligsgetroue enkelma wat geen belangstelling het in sy bedrywighede nie.

Buiten vir uitstaande kinematografie deur Bert Haitsma, ’n indrukwekkende klankbaan deur Loki Rothman, en ’n tong-in-die-kies-temalied deur Jack Parow – Altyd Op Vakansie – spog die fliek ook met ’n sterbelaaide rolverdeling, waaronder Schalk Bezuidenhout, Siv Ngesi, Tracey-Lee Oliver, Rosebelle Clasen en Eden Classens.

Plaaslike gehore kan hierdie lawwe komedie, met Engelse onderskrifte, in bioskope sien vanaf 24 September 2021. Dit word plaaslik versprei deur Filmfinity (Edms) Bpk. en is vervaardig in samewerking met kykNET, die Oos-Kaapse Ontwikkelingskorporasie (OKOK), die –Kaapse provinsiale kuns-en-kultuurraad (ECPACC), Departement van Handel en Nywerheid (DTI), en handelsmerkvennote Galito’s, Red Alert en die Hathaway-gastehuisgroep.

Kyk die lokprent hier: https://www.youtube.com/watch?v=VDtBaSs6PzE

SOSIALEMEDIASKAKELS:

Facebook: https://www.facebook.com/KaalgatKarel
Instagram: @kaalgatkarel

Twitter: @kaalgatkarel

Hutsmerk: #KaalgatKarelFilm

Films en die filmbedryf het swaar gekry as gevolg van Covid.  Ondersteun asb. En deel hierdie vrystelling so wyd as moontlik.  Dit sal opreg waardeer word.

I would like to acknowledge the cast, crew, directors, and everyone involved with this film:

Boondogle Films presents; a Meg Rickards and Paul Egan Film in association with kykNET, Showmax, the Eastern Cape Development Corporation (ECDC), the Eastern Cape Provincial Arts and Culture Council (ECPACC), the Department of Trade and Industry (DTI), Galito’s, Red Alert and the Hathaway Group of Guesthouses:

Top Billing:

Francois Jacobs

Christia Visser

Schalk Bezuidenhout

Siv Ngesi

Tracey-Lee Oliver

Eden Classens

Rosebelle Clasen

Producers:

Meg Rickards

Paul Egan

Executive Producer:

Kim Williams

Executive Producers for kykNET:

Jan du Plessis

Karen Meiring

Kaye Ann Williams

Nicola van Niekerk

Wikus du Toit

Other Executive Producers:

Thabo Shenxane

Rowan Govender

Phumeza Skoti

Peter Harvey

Elen Manganadelis

Head of Development for Boondogle Films and Script Editor:

Mustapha Hendricks

Script:

Meg Rickards and Paul Egan

Director:

Meg Rickards

Cinematography:

Bert Haitsma

Editor:

Eva du Preez

Production Design:

Bathoni Robinson

Production Manager:

Tim Shaw

Line Producer:

Anna Walton

Casting Director:

Christa Shamberger

Script Supervisor:

Marié van Wyk

Hair and Makeup:

Louiza Calore

Costume Design:

Mankoe Ngamlana

Sound Mixer:

Johnny Claassen

Composer:

Loki Rothman

Sound Designer:

Barry Donnelly

Stunt Coordinator:

Anthony Moon

Production, publicity, and media queries:

Alishia van Deventer (Starburst Promotions) – Tel: + 27 (0)83 635 4717 alishia@starburstmusic.co.za   

KAALGAT KAREL

PUBLISITEIT & BEMARKING:

STARBURST PROMOSIES

Alishia van Deventer

Sel: 083 635 4717

E-pos: alishia@starburstmusic.co.za

Webblad: www.starburstmusic.co.za

STARBURST PROMOTIONS

Alani Coetsee – PUBLICIST

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →