Barbara Mac Vay from the GAUTENG REGION, WAS ANNOUNCED AS A 2022 MRS. SOUTH AFRICA SEMI-FINALIST.

Barbara Mac Vay from the Gauteng Region, Province has been announced as a Bare Beauty Mrs. South Africa Semi-finalist for 2022, as the country emerges from the challenges of the last two years and into a season of hope.

Her journey began as a semi-finalist, on 5th March 2022, where she was announced virtually on the Mrs. South Africa official Instagram page, along with the other beautiful, sophisticated, and married women from all over South Africa, and attended a self-development workshop held at Emperors Palace, to prepare the class of 2022 for the road ahead.

Mrs. South Africa is a journey based on pillars of Self-Development, Community Work, Networking, and Business, and has gained the reputation of connecting like-minded women and equipping them for success in all areas of their lives. At its core, this is a platform that celebrates authentic, relatable, and modern South African women. Mrs. South Africa recognizes the value of marriage and the essence of being a “Bonafide” woman.

The program was created for married women who would ordinarily not have such a platform to compete and be ambassadors for South Africa, on a global scale. The opportunities and platforms that have been created for Mrs. South Africa entrants are significant in every way and it truly creates a ripple effect across our beautiful country. Throughout the journey, women discover themselves again and learn that they are never too old to follow their dreams and become voices of change. 

Mrs. South Africa is proudly sponsored by Bare Beauty Skincare, Emperors Palace, Collagen Lift, MUD Make-up Designers, Hirsch’s, Level-up Nutrition, BTL Aesthetics, Native-child, PFK Octagon, Fenn Collection, and Brentoni Eyewear.

About Mrs. South Africa

Mrs. South Africa (Pty) Ltd is the No. 1 Pageant and Female Empowerment program for married women, in South Africa. It is not a beauty pageant in the traditional sense of the word.

Mrs. South Africa is truly a life-changing journey for the women who enter this renowned self-development program. The opportunity and platform that Mrs. South Africa PTY LTD creates, for these women, is significant in every way and truly creates a ripple effect across our beautiful country. Through the journey, women discover the best versions of themselves again. They learn that you are never too old to follow your dreams and be the voice of change. 

Mrs. South Africa delegates are between the ages of 25 – and 55 years of age and are mature, driven, ambitious, and most of all real, relatable women who strive to be the best versions of themselves. They are wives, in some cases mothers, some are entrepreneurs, and most are change-makers, some are businesswomen and others homemakers, but they all want the best for their families and their community. They are brave and Bonafide women.

The company has seen tremendous growth, in recent years, under the guidance of well-known businesswoman and entrepreneur, CEO Joani Johnson, and her management team, who are all experts in their fields.

Joani Johnson: “Mrs. South Africa started out as a professional challenge for me. Today it is my vocation. While changing women, we have changed ourselves. While empowering others, we have become empowered and while teaching others, we have learned so much. I recently read a quote that really resonated with me: I am here to support women until the day I die.  And that is what we do at Mrs. South Africa”

Herewith is the Proposal from Barbara that sponsors will get for sponsorship. Unfortunately, sponsors are invaluable in any competition and to fulfill her dreams, Olka Bolka would like to ask every business that reads this to please help and assist. These valuable competitions, not only help charity organisations but also uplift women that sometimes need a platform to overcome fears.

OLKA BOLKA het ook ‘n onderhoud met Barbara gedoen om meet oor haar uit te vind.

Vertel ons lesers waar jy gebore en grootgeword, waar bly jy tans?

Ek is gebore in Kensington by die Mary Mount Hospitaal, ek woon tans in Woodmere, Germiston. Ek het groot geword in Kensington en toe later het ons na Primrose getrek waar ek gebly het tot en met 1994 toe ons Kaap toe trek 

Wat het jy na Matriek gedoen?

Ek het my studies voltooi by Wits – Bcom Accounting

Watter beroep beoefen jy?

Ek is ‘n Finansiële rekenmeesteres by ‘n firma vir die afgelope 10 jaar.

Vertel ons van jouself in ‘n neutedop?

Ek is ‘n ma van 2 seuns en ‘n ouma van 2. Getroud met my beste vriend vir die afgelope 7 jaar. Ek is ‘n spontane mens, ‘n sterk vrou met n sterk persoonlikheid. Soos elke mens het ek maar my af dae en goeie dae.

Hoe het jy 2020 tot nou in 2021 ervaar?

2020 was ‘n moeilike jaar vir my want ek was baie sieklik gewees in Feb 2020 het ek ‘n groot operasie gehad net voor die land in lockdown gegaan het. In Julie 2020 het ek Covid gekry so erg dat ek in die hospitaal beland het. 2021 was seker een van my slegste jare ooit wat ek nooit weer wil beleef. Op die 13 Junie 2021 is my ma oorlede en ek dink ‘n deel van my is dood saam haar, my ma was my alles al het ons baklei was die band tussen ‘n ma en ‘n dogter sterker as enigiets. Die dood van my ma het my as mens gebreek en ek ervaar haar dood bitter erg. Ek mis haar elke dag van my lewe maar ek berus myself dat sy op n beter plek is waar sy nie meer siek is. As ek moet as mens my vergelyk van 2020 tot 2021 sal ek se eks ‘n gebreekte mens wat stukkie vir stukkie probeer haar lewe aanmekaar gom.

Wat het jou laat besluit om deel te neem aan Mev Suid Afrika?

Dink die grootste rede was om myself te vind, om my selfbeeld te herbou en ek doen dit vir my ma want sy het my altyd aangemoedig om beter te wees as die persoon wat jy was gister.

Watter Liefdadigheid wil jy graag ondersteun?

Ou mensies en kinders is baie na aan my hart maar wat my breek is hoe mense diere mishandel. Ek en my man is albei betrokke by liefdadighede vir diere wat mishandel was. As ek moet n liefdadigheid kies sal ek die Tsitsikamma Wolf Sanctuary kies. Hierdie wolve is gered uit vreeslike omstandighede en word beskerm by die sanctuary

Wat is jou visie sou jy wen?

Ek dink elke vrou is ‘n wenner, om net sover te gekom het vir my is ‘n eer. Maar AS ek die titel sou wen is my visie om vroue aan te moedig om op te staan so baie getroude vrouens let go as hulle trou want hulle wy hulle hele lewe toe om n vrou te wees en ‘n ma te wees die fondasie van die huis. Omrede ek ‘n vol figuur is wil ek vrouens daar buite wys jy hoef nie skaam te wees of terug te staan omdat jy nie in ‘n bikini kan inkom. Soos hulle sê in Engels: you’re a women let your spirit shine be the light because you are the light.” En dan natuurlik sal ek voortgaan met liefdadigheid vir diere want hulle het nie stem nie, so ek sal die stem wees vir die diere.

Vertel ons iets wat niemand van jou weet nie?

Almal dink ek is’ n ekstrovert maar ek is in teendeel ‘n introvert. Al kom ek voor om happy go lucky te wees wanneer ek hartseer is wil ek alleen wees of wanneer ek deur ‘n moeilike tyd gaan wil ek alleen wees. Ek wys nie my seer nie ek hou alles terug. 

 Wat inspireer jou?

Om n beter mens te wees as die vorige dag. Mense met ‘n visie, met ambisie en die vermoë om take te voltooi  

Wat is op jou emmerskoplys?

Ek wil graag my vrees vir hoogtes oorkom en bungie jump doen maar of ek ooit dit sal doen is nog n vraag

Wanneer verjaar jy?

Ek verjaar die 16 November 1973 en as ek terug kyk was ek op n vrydag gebore 9h00 die oggend

Wat is jou gunsteling:

Tipe Musiek: Ek hou van Afrikaanse musiek en so bietjie Techno

Sangers: Theuns Jordaan / Leah

Band: Afrikaanse Country Band WEST

Gunsteling liedjie: Ernie Bates se As jy iemand so lief het

Rolprent: Semi Soet / Aquaman

Akteurs: Jason Mamoa baie beslis

Reeks: Sons of Anarchy

Kos en drankie: Pizza en ek is mal oor my cocktails

Ontspanning: Spandeer tyd saam my familie en my diere

Boek: Kringe in die Bos.

Vakansie bestemming: Egipte / Kaapstad

Kleur: Swart

Waarvan hou jy niks – noem 4 dinge.

Oneerlikheid

Leuens

Geen respek vir ‘n huwelik – deesdae beteken om getroud te wees niks vir mense.

Mense wat geen respek het vir groot mense

Waar kan mense jou kry en volg?

Ek is op Facebook as Barbara Mac Vay my persoonlike profiel en dan het ek ook n fan page: BARBARA MAC VAY MRS SA SEMI FINALIST 2022

Ek is ook op Instagram: Barbara_macvay_1973

Ons wens Barbara als van die beste toe en hoop dat sy ‘n wonderlike reis sal het met die Mev. Suid Afrika Kompetisie.

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →