Nuweling Thys Nortje het pas sy eerste enkelsnit, getiteld ‘’Skryf’’ bekendgestel.

Nuweling Thys Nortje het pas sy eerste enkelsnit, getiteld ‘’Skryf’’ bekendgestel. ‘’Skryf’’ word beskryf as ‘n liefdesliedjie wat met ‘n kontemporêre gevoel wat folk klanke en Thys se digterlike skryfstyl kombineer.

Foto Krediet: Andrea Jansen / VONK Musiek

Thys Nortje is ‘n opkomende kunstenaar met ‘n liefde vir musiek wat homself bekend gemaak het as “die ou met die kitaar”.

In ‘’Skryf’’ sing Thys oor ‘n paartjie wat verlore voel in die wêreld, maar hulle vind mekaar en loop saam die pad. Hy verwys na die woorde “So ek skryf jou naam teen my mure uit, hierdie mense dink dalk ons is mal, maar jy verstaan my”. Die liedjie is ‘n intieme en persoonlike uitdrukking van die liefde en verbondenheid tussen twee mense.

Thys is gebore in Pretoria, maar het grootgeword op ‘n plaas in die Vrystaat. Sy liefde vir musiek het begin toe hy graad 3 was en sy ma ‘n klavier vir sy sussie gekoop het. Hy het later self kitaar begin speel en sy eie liedjies begin skryf.

Na die voltooiing van sy hoërskooljare het Thys besluit om rekenaar-ingenieurswese te gaan studeer, maar sy passie vir musiek het hom nooit losgelaat nie. Hy het deelgeneem aan Die Nuwe Baadjie-kompetisie van Jannie du Toit, wat hom in kontak gebring het met die mense van Vonk Musiek. Dit het hom aangemoedig om sy musiekloopbaan meer ernstig op te neem, en hy het onlangs sy eerste EP, “Skryf”, opgeneem wat later bekend gestel gaan word.

Die Skryf EP is ‘n versameling van persoonlike liedjies wat Thys oor die jare geskryf het. Die opnamesessies het net ses dae geduur, maar Thys het baie geleer van sy ervaring met Tertius Human in die ateljee.

Thys se talent vir musiek, lirieke en sy eerlike, persoonlike benadering tot sy musiek maak hom ‘n kunstenaar om dop te hou. Sy nuutste enkelsnit, “Skryf”, is ‘n hartroerende en mooi uitdrukking van die krag van liefde en verbondenheid.

Luister die lied hier: https://linktr.ee/thysnortje

Kyk die video hier: https://youtu.be/RhQE8r7Q0Xo

SOSIALE MEDIA

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092617178482

Instagram: https://www.instagram.com/thysnortje/

PLATEMAATSKAPPY:

Vonk Musiek

Tel: 011 823 1771 / 011 823 1772

Epos: sing@vonk.co.za

Webblad: www.vonkmusiek.co.za

PUBLISITEIT & BEMARKING:   STARBURST PROMOTIONS Danelle Liebenberg Sel: 0715347796 Epos: danelle@starburstmusic.co.za Webblad: www.starburstmusic.co.za    


About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →