ANTON FITCHAT & SAARKIE: LUISTERAARS KRY ‘N DUBBELE DOSIS AFRIKAANSE MUSIEK MET HULLE SPLINTERNUWE ENKELSNIT

Maak gereed om jou sokkies af te jol saam met Anton Fitchat en Saarkie se Splinternuwe Enkelsnit “BOERBESKUIT”.

“BOERBESKUIT” is ‘n trotse Afrikaanse liedjie, oorspronklik geskryf deur Adriaan Van Der Merwe, wat die publiek se harte gaan steel. Met ‘n aanloklike melodie, lewendige ritme, en aangrypende lirieke, skep die lied ‘n atmosfeer van vreugde en positiewe energie. Die samewerking tussen Anton Fitchat en Saarkie bring ‘n unieke kombinasie van musikale elemente wat nie net die snit genotvol maak nie, maar ook ‘n wye gehoor kan aanspreek. Daar word gesing oor goed wat ons as Afrikaaners baie geniet soos biltong, droëwors, beskuit, potjiekos, partydjies, boer en braai, en dit word beskou as ‘Eg Afrikaans’ soos die lirieke van hierdie snit sê.

ANTON FITCHAT en SAARKIE het albei geen bekendstelling nodig nie. Hulle het albei al verskeie solo enkelsnitte uitgebring, maar het toe besluit om hierdie een saam te sing oor albei hierdie kunstenaars trots is op Afrikaans.

SAARKIE speel nie net musiek nie; sy skep soniese avonture wat jou op die wolke sal laat dans. As ‘n solo kunstenaar is Adele Fouche die argitek van haar eie musikale heelal, en sy het die passie en verhoogteenwoordigheid om gehore van alle ouderdomme op ʼn wilde rit te neem. Alhoewel haar dinamiek oor die jare verander het, maak SAARKIE graag gebruik van Suid-Afrika se beste sessiemusikante, wat die groep gereeld nuwe geur en kreatiewe idees gee.

Hierdie rock-sensasie het nie net straatkrediet verwerf nie, maar het ook benoemings by die Suid-Afrikaanse Musiektoekennings en die Ghoema Musiektoekennings ingepalm. In 2018 het hulle die Ghoema vir Beste Rock Album met “Queen van die Toorbos” beklink.

Om haar internasionale ambisies aan te wakker, het SAARKIE hierdie album, hulle vierde, in 2018 vrygestel, gevolg deur ‘n wêreldwye toer van sewe weke in 2019, wat aanhangers in verwondering gelaat het.

Snel na 2022, en SAARKIE behaal steeds oorwinnings en palm Beste Live Rock Band, Beste Alternatiewe Album, Beste Alternatiewe Enkelsnit en Beste Rock Enkelsnit in by die Suid-Afrikaanse Independent Artist Music Awards.

ANTON FITCHAT is al van skooldae af versot op musiek en glo dat sy passie amptelik gevorm is gedurende sy koorjare op laerskool en na skool toe hy ‘n talent kompetisie gewen het en daarna sy droom begin najaag het. Anton is al sedert 2009 in die musiekbedryf en het al verskeie hoogtepunte in sy loopbaan bereik en verskeie toekennings verwerf.

In 2022 het Fitchat weer by Melomaan Musiek weggestap met die toekenning vir die “Beste Kinderliedjie” van die jaar vir die liedjie “Rooikappie”.  Ook in 2022 het hy saam met sy medeskrywer en goeie vriend, Dwayne Griffin, ‘n toekenning ontvang by die “Afri-Indie Onafhanklike Musiek Toekennings”, vir die beste liedjie in die kategorie “Groot Groep van die Jaar” vir die temalied van “Staan Sterk in Afrikaans”. In 2023 wen hy ‘n toekenning by die “Melomaan Toekennings” vir sy snitte “Boerejol in Afrikaans” asook vir die liedjie “Liggaampyn” saam met Shenley Pretorius.

Die lied se aantreklikheid lê nie net in sy musikaliteit nie, maar ook in sy vermoë om ‘n gevoel van geluk en ‘n emosionele band met luisteraars te skep. Die treffende refrein en goed deurdenkde instrumentasie dra by tot sy algehele gewildheid, en maak dit ‘n lied wat waarskynlik ‘n diverse gehoor sal aanspreek. “Boerbeskuit” staan uit as ‘n getuienis van die ANTON FITCHAT & SAARKIE se talent en kreatiwiteit, en bied ‘n musikale ervaring wat nie net vermaaklik nie, maar ook onvergeetlik is.

“BOERBESKUIT” is Nou Beskikbaar op Apple Music, iTunes, Spotify, YouTube, Deezer, Amazon Music en nog vele meer.

Laai dit gerus hier af https://dnamusiek.streamlink.to/BoerbeskuitAF_S

VOLG ANTON FITCHAT OP:

Facebook – https://www.facebook.com/AntonFitchat

Instagram – http://www.instagram.com/fitchatanton

YouTube – https://www.youtube.com/@antonfitchat9023

Webblad – www.antonfitchat.co.za

VOLG SAARKIE OP:

Facebook – https://www.facebook.com/saarkieband

Instagram – https://www.instagram.com/saarkieband/

YouTube – https://www.youtube.com/@saarkieband9406

About MiggieK

I am passionate about people, visual & performing arts, and my Mannatech business. I believe in God and love my family and friends!

View all posts by MiggieK →